| |

Open Dag Dobbeltuin 4 juni 2023

Op zondag 4 juni houdt de Dobbeltuin Open Dag. Vanaf 11.00u tot 16.00u is iedereen welkom om kennis te maken met deze bijzondere tuin in Meezenbroek aan de Dobbelsteijnstraat in Heerlen. Wij doen mee met de VELT Open ecotuin dagen.

De Dobbeltuin is een permacultuur samentuin waarin diversiteit een grote rol speelt. Er zijn veel verschillende (inheemse) planten en daardoor ook veel verschillende vlinders, bijen, libellen en andere beestjes. Permacultuur is een ontwerp methode dat zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het is ook wel een natuurtuin. De natuur is de inspiratiebron bij permacultuur.

De Dobbeltuin is grotendeels uit gerecycled materiaal opgebouwd.

Tijdens de Open dag worden rondleidingen gegeven met als thema eetbare en geneeskrachtige wilde planten en permacultuuraspecten in de tuin.

Er zullen kinderactiviteiten plaatsvinden:

 • workshop vilten voor het maken van een bloem of een vlinder of een lieveheersbeestje
 • een workshop insectenhotel maken
 • Een speurtocht door de tuin en andere spelletjes
 • De kinderactiviteiten zijn voor verschillende leeftijden geschikt.

  Verder zal Stadslandbouw Heerlen aanwezig zijn. Zij hebben vorig jaar een nieuw terrein gekregen en zijn, net als de Dobbeltuin, op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

  Er zijn heerlijke versnaperingen uit de rocket-oven en er is een boekenstand aanwezig met moestuin, voedselbos en permacultuur boeken.

  Het voetgangerspad langs de Dobbeltuin is beplant met een smulhaag van frambozen, bramen, Japanse wijnbessen, yambessen en nog meer. Wij nodigen iedereen uit om vanaf het voetpad daarvan te plukken.

  Op de Dobbeltuin vind door het jaar heen diverse activiteiten plaats.

  De evenementen worden vermeld op de website: parksjtad-in-transitie.nl en op de facebook pagina: DobbeltuinHeerlen.

  Contact: Dobbeltuin(at)hotmail.com

  Vergelijkbare berichten