| | |

Open dag Dobbeltuin 4 juni

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni zijn de Velt Ecotuindagen. Er zijn dan bijna 200 ecotuinen te bezichtigen, zie www.velt.nu.

Velt is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur.

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni ontdek je de geheimen van bijna 200 fantastische sier- en moestuinen, boomgaarden, gezins- en stadstuinen. En allemaal onbespoten. De Velt-ecotuindagen zijn dan ook het moment om te genieten én inspiratie op te doen.

Kom langs met familie en vrienden. Iedereen welkom in een ecologische tuin in je buurt!

Op zaterdag 3 en zondag 4 juni zijn er in Heerlen en Brunssum 3 ecologische tuinen te bezichtigen. Er is een fietsroute in de maak die op elk van de tuinen beschikbaar is.

De open tuinen in Parkstad zijn:

Schiffelerhof

Schiffeler 1-14 Heerlen open op 3 en 4 juni

Deze unieke gerestaureerde middeleeuwse carré-boerderij omvat 2 binnenhoven met siertuinen met bij de voorgevel een tuin in renaissancestijl. Verder is er een moestuin, hoogstamboomgaard, kleinfruit, kippen en imkerij. De bewoners van de hof houden zich al 43 jaar bezig met ecologisch tuinieren. In de aangrenzende volkstuin wordt door een bewoonster geëxperimenteerd met kleurborders, omgeven door een gemengde haag.

Er is een gezellig terras.

Toegang gratis, tegen een vergoeding is er koffie/thee en vlaai uit de sjansenoven te verkrijgen.

Dobbeltuin

Dobbelsteijnstraat t.o. 3 Heerlen open 4 juni 11.00u – 16.00u

Deze samentuin ligt midden in een woonwijk en valt daardoor onder stadslandbouw. Het is aangelegd op een voormalig braakliggend terrein waar voorheen 6 huizen hebben gestaan. De tuin is aangelegd volgens de permacultuur principes. Permacultuur is samenwerken met de natuur waarbij gestreefd wordt om ecologische kringlopen te maken. Er zijn fruitbomen, kleinfruit, (vaste)groenten en kruiden en eetbare & geneeskrachtige wilde kruiden. Verder is er een demonstratie van de rocketstove en akoestische live muziek. Er is een terras en een partytent voor als het regent.

Rondleiding om 12.00u, 13.30u en 15.00 uur. Toegang gratis, tegen een vergoeding is er koffie/thee en lekkers verkrijgbaar.

Tuin Irene Quaedvlieg-Robben

A. Schweitzerstraat 1 Brunssum open 4 juni 13.00-17.00u

Deze moestuin van 100 m2 is overzichtelijk ingedeeld in percelen waardoor goed wisselteelt toegepast kan worden. Deze onderhoudsarme tuin kan een inspiratiebron zijn voor beginners en mensen met een kleine tuin.

Vergelijkbare berichten