| | |

Open dag Dobbeltuin 5 juni 2022

Wegens de regen is de Open dag verplaats naar zaterdag 11 juni.

Op zondag 5 juni houdt de Dobbeltuin Open Dag. Vanaf 11.00u tot 16.00u is iedereen welkom om kennis te maken met deze bijzondere tuin in Meezenbroek aan de Dobbelsteijnstraat in Heerlen.

De Dobbeltuin is een permacultuur samentuin waarin diversiteit een grote rol speelt. Er zijn veel verschillende (inheemse) planten en daardoor ook veel verschillende vlinders, bijen, libellen en andere beestjes. Permacultuur is een ontwerp methode dat zich laat inspireren door natuurlijke ecosystemen. Het is ook wel een natuurtuin. De natuur is de inspiratiebron bij permacultuur.

De Dobbeltuin is grotendeels uit gerecycled materiaal opgebouwd.

Tijdens de Open dag worden rondleidingen gegeven met als thema eetbare en geneeskrachtige wilde planten en permacultuuraspecten in de tuin.
Er zullen kinderactiviteiten plaatsvinden: Een speurtocht door de tuin en andere spelletjes én een workshop vilten voor het maken van een bloem of een vlinder of een lieveheersbeestje. De kinderactiviteiten zijn voor verschillende leeftijden geschikt.
Verder zal Stadslandbouw Heerlen aanwezig zijn. Zij hebben een nieuw terrein gekregen en zijn, net als de Dobbeltuin, op zoek naar nieuwe vrijwilligers.
Er zijn heerlijke versnaperingen uit de rocket-oven en er is een boekenstand aanwezig met moestuin, voedselbos en permacultuur boeken.

Het voetgangerspad langs de Dobbeltuin is beplant met een smulhaag van frambozen, bramen, Japanse wijnbessen, yambessen en nog meer. Wij nodigen iedereen uit om vanaf het voetpad daarvan te plukken.

Als de aardbijen, jostabessen, appels en pruimen rijp zijn, dan zijn deze tegen een vergoeding verkrijgbaar.

Op de Dobbeltuin vind door het jaar heen diverse activiteiten plaats.

Elke nieuwe maan is er Vuur & Soep avond voor de gezelligheid en verbinding met mensen.

Samen maken we een soep! Breng wat groente en/of kruiden mee (bio / uit eigen tuin / uit het wild) en eigen eetgerij. Ook muziekinstrumenten zijn welkom! Wij zorgen voor het vuur, de pan en wat kruidenthee. Inloop tussen 18.00u en 18.30u.

Er worden pizzamiddagen in de Dobbeltuin met een culinaire wandeling gehouden. Om 14.30u begint de culinaire wandeling waarbij er pizza-ingrediënten in de Dobbeltuin verzameld worden. Tevens is het een excursie door de Dobbeltuin. De rocket oven gaat om ± 16.00u aan en om 19.00u is de afsluiting.

De evenementen worden vermeld op de website: parksjtad-in-transitie.nl en op de facebook pagina: DobbeltuinHeerlen.

De Dobbeltuin staat open voor evenementen georganiseerd door derden in overleg.
Bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, muziekmomenten enzovoort behoord tot de mogelijkheid.

Contact: Dobbeltuin(at)hotmail.com

Vergelijkbare berichten