| | |

Open dag Dobbeltuin was een feestje

Marjo en Helmut wisselde elkaar af achter de boekenstand

We kijken terug op een geslaagde Open dag op zaterdag 11 juni.

Door de verwachte regen hadden we de Open dag van zondag 5 juni bijna een week uitgesteld. En daar hadden we goed aan gedaan. Vanaf 14.30u begon het behoorlijk te regenen tot ± 17.00u.

Helmut en Leo waren op 5 juni toch naar de Dobbeltuin gegaan om een regenpijp van het dak van Samen Delen (de buren) naar de vijver aan te leggen. Dat was goed uitgepakt want de vijver was weer op niveau gekomen daardoor.

Op 5 juni waren nog 12 bezoekers gekomen voor de Open dag. Ze hebben een praatje gemaakt, even rond gewandeld en sommigen zijn toch nog een tijd gebleven.

Op zaterdag 11 juni waren ± 60 bezoekers gekomen.

11 Juni was tevens een tuintjes wandeling in MSP. Door 4 tuinen werden er bezoekers ontvangen. Er was een uitgestippelde route om De Moestuin aan de Limburgiastraat, Stadslandbouw De Gulle Grond aan de Govert Flinckstraat, De Heldevier achter zorgcentrum de Regenboog en de Dobbeltuin aan de Dobbelsteijnstraat te ontdekken.

In de Dobbeltuin was het om 11.00u al een drukte van belang. Terwijl Leo met de rocket-oven bezig was, Christien en Ellen met de catering en Marjo de eerste bezoekers verwelkomde, gaf Helmut een rondleiding door de tuin.

Leo verteld over de Dobbeltuin
Tijdens de rondleiding wordt er over het talud verteld

We hadden prachtig weer: niet te warm en geen regen. Helaas niet zo veel kinderen voor de workshop vilten en de andere kinderactiviteiten. Het was reuze gezellig en de bezoekers hebben zich erg met de tuin en elkaar geamuseerd.

Julia heeft alles klaar staan voor de viltworkshop
Leo verteld over de rocket-oven

De catering werd erg op prijs gesteld. Er was vers gebakken pruimenvlaai met pruimen uit eigen tuin, amuse van gegrilde paprika en vers gebakken broodjes. Alles is opgegaan.

De gehele dag werden er rondleidingen gegeven door Helmut en Leo tot wel 16.30u. Het liep wat langer uit dan gepland maar het was de moeite waard.

Met dank aan stichting Wijkbeheer MSP voor een aandeel in de kosten.

Ellen en Christien verzorgen de catering

Vergelijkbare berichten