| |

Open dag Dobbeltuin zondag 3 juni 2018

Dit jaar doet de Dobbeltuin weer mee met de VELT Open Ecotuindagen en wel op zondag 3 juni van 11.00u tot 16.00u.
Het adres is Dobbelsteijnstraat t.o. nr 3, Heerlen.

We maken er een feestje van. Er wordt een partytent opgezet met extra zitgelegenheid.
De toegang is gratis, tegen een kleine vergoeding is er drinken en iets lekkers verkrijgbaar.
Er wordt gezorgd voor koffie, thee, fris, lekkere hapjes en soep.
Verder komt er een tentoonstelling over ecologische tuinieren en permacultuur.

Een kwartier voor de rondleidingen worden er eigen gedichten voorgedragen door Ine van Heel. Op de info tafel is de dichtbundel van Ine te koop.
Tevens zijn er boeken te koop over ecologisch tuinieren en permacultuur.

Er worden rondleidingen gehouden om 12.00u, 13.30u en 15.00u.

De rondleidingen worden o.a. verzorgt door Riëtte Janssen. Riëtte heeft jarenlang een natuurgeneeskundige praktijk gehad en verzorgt ook rondleidingen op Kasteeltuin Oud-Valkenburg, heemtuin van het IVN, bij Kasteel Schaloen.

Tijdens de Open dag wordt er een wol-demonstratie gegeven door Joke de Munter en Sanny Ernste. Zij willen het wolproces laten zien. Kaarden, spinnen, verven en weven van de wol.
Hierbij kunnen we de wol verven met materiaal uit de tuin, aldus Joke en Sandra.

Repair Café Parkstad gaat een model van een windmolen opstellen tijdens de Open dag. Afgelopen jaar hebben ze een windmolen-project gedaan en een proefmodel gemaakt: repaircafeparkstad windenergie

De Dobbeltuin is een permacultuur-proeftuin. Er is van alles te proeven.Van eetbare- geneeskrachtige planten en kruiden tot klein- en groot-fruit. Er zijn de normale groenten die je ook in de winkel ziet, maar ook bijzondere groenten, zoals eeuwig moes, aardperen en yacon. Bovendiengroeien er veel verschillende eetbare bloemen, en bloemen en kruiden waar je thee van kan zetten.

Aan diversiteit geen gebrek. Er groeien meer dan honderd verschillende bloemen, planten, struiken en bomen.

Dit jaar wordt er gewerkt aan een leemoven om buurtactiviteiten zoals pizza middagen te houden met ingrediënten van de tuinmet bijbehorend nieuw terras. Op de lange muur komt een Mural. Er wordt een mooie poort gemaakt met de naam van de tuin erop en een informatieboord over de Dobbeltuin.

Daarnaast komt er een zeil in de vijver, zodat er ook in de zomer water in de vijver blijft staan. Dit zal nog meer de biodiversiteit vergroten en daar doen we het voor. Er zullen libelles kunnen groeien en kikkers, padden en salamanders en nog veel meer.

Kom kijken en verbaast je over de biodiversiteit en natuurlijke aanpak van de Dobbeltuin.

Vergelijkbare berichten