Duurzame Huizen Route
|

Parapluhuis in Heerlen doet mee met Duurzame Huizen Route

Duurzame Huizen Route

Op zaterdag 28 oktober en 4 november houdt Het Parapluhuis (bouwjaar 1916), Saroleastraat 64 in Heerlen Open Huis tijdens de landelijke Duurzame Huizen Route.

Guido Wilmes van Het Parapluhuis:

“We zijn zeker nog niet klaar maar in zowel de bovenwoning als de winkel is een hoop verduurzaamd en we hebben momenteel als enige in de straat geen gasaansluiting meer. Naast dak- en gevelisolatie, een lage temperatuur warmtepomp installatie (verwarmen, koelen en tapwater) is er ook samen met vrijwilligers van de Stads- en Dobbeltuin 90m2 groendak gerealiseerd met alle voordelen van dien en sinds kort in combinatie met zonnepanelen (!). 

Geïnteresseerde kunnen meer informatie en ook ander woningen in de buurt vinden via de website https://duurzamehuizenroute.nl/.

Voor een rondleiding dient men zich bij voorkeur ook via de site aan te melden. Onze woning is te vinden op deze link https://duurzamehuizenroute.nl/locatie/bovenwoning-1916-heerlen.

Na de rondleiding is er gelegenheid om in de Duurzame winkel en theeschenkerij ‘Het Parapluiehuis Heerlen’ een kop thee of koffie te drinken en te ervaren hoe wij deze in de oorspronkelijke staat hebben teruggebracht.”

Vergelijkbare berichten