| | | | | |

Parksjtad in Transitie doet mee met Fair Future Generators

Milieu Defensie heeft Parksjtad in Transitie gevraagd om partner te worden voor Fair Future Generators.

Na ons geïnformeerd te hebben, hebben we hier volmondig ja op gezegd. Misschien krijgen we hiermee meer jongeren bij de organisatie betrokken.

Duurzaamheid met PiT

Wij kunnen hulp gebruiken bij het zoeken naar vrijwilligers voor het Repair Café, de Dobbeltuin, werkgroep Permacultuur, de Stadswerkplaats en voor Parksjtad in Transitie in het algemeen. PiT zit in de organisatie van de Dag van de Duurzaamheid en de Week van de Duurzaamheid.
Verder zijn wij betrokken bij Klimaat Coalitie Parkstad, Heerlen Mondiaal, Vredesplatform Heerlen en de Stadstuin Heerlen waar wij in samenwerkverband activiteiten mee organiseren.

In de Brede Maatschappelijke Voorziening Sam Sam hebben wij een Transitie lokaal waar vergaderingen, cursussen, filmavonden, enzovoort in gehouden kunnen worden. Wij willen informatie- en filmavonden organiseren. Concrete werkzaamheden bestaat uit computerwerk en werken in de permacultuur samentuin, de Dobbeltuin. Het organiseren van activiteiten in de Dobbeltuin en voor de verschillende werkgroepen, behoort ook tot de mogelijkheid.

Nu is het afwachten of er ook deelnemers in het zuiden voor Parksjtad in Transitie gevonden kunnen worden.

Pssst! Praktijkervaring opdoen & trainingen krijgen in hoe JIJ de wereld een stukje beter maakt? Dat is Fair Future Generators! Functie: wereldverbeteraar Wat: skills leren, in een team werken, écht impact maken Voor wie: mouwopstropers van 18 t/m 27 jaar Wanneer: 4 maanden, 1 of 2 dagen per week. Meld je aan: https://bit.ly/ikdoemee-FFG

Wij doen mee aan Fair Future Generators! Weet je nog niet wat je wilt worden als je later groot bent? Of ben je benieuwd hoe het is om voor een non-profit te werken? Of weet je juist wel wat je wilt, en wil je de nodige skills ontwikkelen? Dan is Fair Future Generators iets voor jou! Iets goeds doen voor de wereld en jezelf beter leren kennen. Meer weten? bit.ly/ikdoemee-FFG

Dit is Fair Future Generators:
Fair Future Generators geeft jongeren van alle achtergronden de kans de wereld (en zichzelf) een stukje beter te maken. Jij gaat aan de slag op een manier die bij jou past. In een tuin, op een kantoor of tijdens een evenement. In 4 maanden ontwikkel jij je eigen skills en talent (goed voor je CV!) maak je nieuwe vrienden (goed voor je netwerk!) en leer je heel veel over klimaatrechtvaardigheid (goed voor de wereld!). Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Nederland? Dit zijn de kansen die Fair Future Generators jou biedt:

  • een vet klimaatproject in jouw eigen buurt;
  • 2 inspirerende trainingsweekenden in de natuur (gratis, sterker nog; inclusief reiskostenvergoeding!);
  • workshops over klimaatrechtvaardigheid, inclusiviteit, actievoeren, lobbyen, projectplanning en meer;
  • samenwerken in een team;
  • een stadstuin aanleggen, campagne voeren tegen fast fashion, duurzame festivals ondersteunen, jongeren betrekken bij duurzame energieprojecten en nog meer toffe werkervaringen die goed staan op jouw CV;
  • (online) inspiratieavonden met nieuwe duurzame vrienden uit heel Nederland;
  • begeleiding van experts en een persoonlijke coach!

Fair Future Generators maakt jou een professionele wereldverbeteraar
Aan het einde krijgt elke Fair Future Generator een certificaat, een aanbevelingsbrief (op aanvraag) én 1 jaar lidmaatschap van Nivon natuurvriendenhuizen. Kortom, goed voor je skills en goed voor je cv.

Vergelijkbare berichten