| | |

Permacultuur Basiscursus

Permacultuur is leven in het besef onderdeel te zijn van de natuur. In de Permacultuur Basiscursus worden naast de introductie over permacultuur thema’s behandeld zoals bodem, ecologie, inleiding ontwerpleer, eetbare planten, economie en sociale permacultuur. Ben je benieuwd hoe permacultuur je eigen leven en dat van anderen duurzamer kan maken? Schrijf je dan in voor de Permacultuur Basiscursus van Mark Franck en Leo de Groot.

Permacultuur is een methodiek geïnspireerd door natuurlijke ecosystemen en gebaseerd op ethische basisprincipes: zorg voor de aarde, zorg voor de mensen en eerlijk delen. Iedereen kan dus aan permacultuur doen, ook als je geen tuin hebt. In deze basiscursus leer je de principes en de ethiek van permacultuur van Mark Franck en Leo de Groot. In samenwerking met CNME Maastricht, het centrum voor natuur- en milieueducatie, nemen Mark en Leo je mee op deze ontdekkingsreis over duurzaamheid en welke keuzes je hierin kunt maken.

Data: 18 mei, 1 en 29 juni 2019

Tijden: 10:00u – 17:00u

Locatie: CNME Natuurtuinen Jekerdal, Drabbelstraat 7, 6212 XL, Maastricht

Kosten: €145,= incl. BTW en koffie/thee.

Neem je eigen lunchpakket mee. Er zijn ook twee elektrische kookplaatjes aanwezig waarop we samen een pot-luck kunnen koken. Zorg voor gepaste kleding en schoeisel, we zullen geregeld naar buiten gaan.

Aanmelden via

Mark geeft workshops en rondleidingen over eetbaar groen vanuit Landmark Green Consciousness. Na de opleiding Tuin & Landschapsmanagement en de nodige werkervaring bij landschapsarchitecten en aannemerij heeft Mark een switch gemaakt naar permacultuur. Gedurende zijn permacultuur jaaropleiding heeft hij mede de Permacultuurtuin in de CNME Natuurtuinen Jekerdal ontwikkeld. Daarna is hij begonnen als tuinman bij Tapijn tuin in Maastricht en docent bij Velt. Leo is initiatiefnemer van Parksjtad in Transitie en de Werkgroep Permacultuur en is in 2012 begonnen met lesgeven. Na zijn Permacultuur Ontwerp Cursus volgde hij een cursus tot permacultuur docent in Denemarken. Daarnaast heeft hij praktijk ervaring door een eigen tuin en de Dobbeltuin in Heerlen. Leo geeft jaarlijks de cursus Natuurlijk moestuinieren (op permacultuur basis).

Vergelijkbare berichten