permacultuurcursus Boxtel 2012 organiseert: De eetbare tuin Workshop Bodemleven

De eetbare tuin

Workshop Bodemleven, 31 maart 2012 te Boxtel
Een goed bodemleven is de basis voor een gezonde, eetbare tuin. Op 31 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je hierover een workshop volgen op de locatie van de Kleine Aarde (Het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel).
Er wordt begonnen met een uitleg over de bodem en haar processen in het voorjaar. Tijdens de daaropvolgende wilde plantenwandeling worden verse ingrediënten voor de lunch verzameld. Na een heerlijk maal gaan de cursisten aan de slag met het plantrijp maken van de aarde en zaaien van enkele gewassen. Er worden ook groenten voorgezaaid in bakjes die de cursisten mee naar huis kunnen nemen en op een later tijdstip in de eigen tuin kunt uitplanten. Op 19 mei is een vervolgworkshop over bodemverbetering.
De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 12,50 per persoon, inclusief lunch. Graag vooraf aanmelden bij Leo de Groot via ljm.degroot(at)telfort.nl.

Deze zomer: cursus permacultuur
Van 17 augustus tot en met 2 september is er ook een cursus Permacultuur bij de Kleine Aarde. Permacultuur is een ontwerpmethode die is geïnspireerd op natuurlijke systemen, gericht op samenwerking tussen mens en omgeving. Denk aan voedselproductie, wonen, energie, waterzuivering en relaties en veerkracht binnen de samenleving. Meer informatie vind je op Facebook-pagina ‘Cursus Permacultuur 2012’.

Vergelijkbare berichten