| |

Praktijkdagen Dobbeltuin ook voor gasten open

Door de corona-maatregelen was de laatste les en de praktijkdagen van de cursus natuurlijk moestuinieren opgeschort. Vanaf 16 mei werden de praktijkdagen uitgevoerd met de helft van iedere cursusgroep. Er zijn 2 cursus groepen en 2 praktijkdagen. Dat resulteert dan in 8 praktijkdagen op de zaterdagen tot en met de eerste zaterdag van juli.

Leo verteld over de teunisbloem.

De praktijkdagen beginnen om 10.00u en lopen door tot 15.00u. Op een praktijkdag wordt er in de ochtend een excursie gehouden over de eetbare en geneeskrachtige planten op de Dobbeltuin. Daarbij worden er ook blaadjes en bloemetjes verzameld voor een wilde salade.

Pot-Luck lunch

De lunch bestaat uit een Pot-Luck wat inhoudt dat een ieder iets voorbereid voor 2 mensen en dat deelt met de groep.

In de middag worden er praktische vaardigheden opgedaan zoals het goed inplanten van voorgekweekte planten, een komkommer-tipi opzetten, mulch-materiaal verzamelen, onderhoud van de tuin, enzovoort.

De praktijkdagen staan open voor een beperkt aantal gasten per keer. Er kunnen maximaal 9 mensen deelnemen aan een praktijkles. De cursuskosten zijn € 5,-. Belangstellenden kunnen contact opnemen via email: parksjtadintransitie(at)gmail.com

Ondertussen zijn de vierde theorie lessen ook allemaal gegeven waarvan de laatste les op de Dobbeltuin werd gehouden.

Theorieles cursus natuurlijk moestuinieren op de Dobbeltuin

Vergelijkbare berichten