| |

Praktijkdagen moestuincursus ook meewerkdagen

meewerkdagenDe praktijkdagen van de cursus natuurlijk moestuinieren zijn ook meewerkdagen.
Dit betekend dat iedereen welkom is om bij te dragen aan de werkzaamheden tijdens de praktijkdagen. Deze vinden plaats op zaterdag 7 en 21 mei op de Dobbeltuin in de Dobbelsteijnstraat in Heerlen van 10.00u tot 15.00u.
Misschien iets voor de oud-cursisten?

De Dobbeltuin is sterk in ontwikkeling. Begonnen met zandgrond met hier en daar wat klei, wordt elk jaar de grond verrijkt met eigen compost en gft-afval van enkele buren van de tuin. Ook is er wat leem, paarden- en schapen-mest, gedoneerd. Natuurlijk geeft de spontane begroeiing ook biomassa wat de grond rijker maakt. En dat samen met een jaar lang snoei- en blader-afval van Schoon-GSM heeft als resultaat dat de Dobbeltuin steeds groener wordt.

Op zaterdag 7 mei is om 10.00u eerst een rondleiding/excursie van de Dobbeltuin na het koffie/thee drinken. Een ieder wordt gevraagd om voor de lunch iets lekkers mee te nemen om te delen in de traditie van Pot Luck.

Maandag 25 april was de laatste theorie les van de cursus natuurlijk moestuinieren in het Leienhoes in Heerlen. Dit keer was het een kleine groep door gebrek aan publiciteit, namelijk 6 cursisten. Ondanks dat het minimum aantal deelnemers niet bereikt werd, is de cursus toch doorgegaan. Cursusdocent Leo de Groot vond het samen met de deelnemers jammer om het te counselen.

Alle cursisten vonden het thema permacultuur in de cursus het belangrijkste en de meeste hadden zich daarin ook al verdiept. Dit gaf een levendige uitwisseling van wetenswaardigheden en boeken die men gelezen dan wel gekocht had.

Deze moestuincursus op basis van permacultuur is uniek in Limburg. De laatste 2 cursussen hebben mensen uit Maastricht en vorig jaar zelfs uit Roermond deelgenomen.

Hieronder enkele foto’s van de cursus.

Uitwisseling tuinontwerpen:

Uitwisseling tuinontwerpen
Uitwisseling tuinontwerpen

DSC00524a

Uitwisseling tuinontwerpen

DSC00527a

Compost analyse, wat wel en wat niet in de compost

Compost analyse
Compost analyse

DSC00530a

Vergelijkbare berichten