| | |

Presentatie Voedselbos in Waubach

De werkgroep Permacultuur van Parksjtad in Transitie houdt een presentatie over Voedselbos op vrijdag 26 november in Waubach. De info-avond begint om 19.00u, kost € 15,- en je kan je aanmelden via www.nieuwetijdsmoeder.nl/event

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Wat is een voedselbos
  • Successie
  • Bodemvoedselweb
  • Voorbeelden

Verbinden, zelfvoorzienend leven, vrijheid. Termen die de laatste tijd steeds belangrijker lijken te worden. Meer en meer gaan mensen op zoek naar manieren om onafhankelijk te zijn. Je eigen voedsel kunnen verbouwen is hierbij een belangrijk onderwerp. Voor velen lijkt dit een ver van hun bed show, of kan dit enkel in gebieden met een warmer klimaat? Deels klopt deze laatste stelling natuurlijk, maar in Nederland is ook enorm veel mogelijk. Kijk maar eens naar de agricultuur sector in ons land. Helaas komen we er steeds meer achter dat we niet goed zorgen voor moeder Aarde en dat we haar letterlijk uitputten. De boeren in ons land staan onder hoge druk en we consumeren met z’n allen steeds meer.

Leo de Groot van de Dobbeltuin in Heerlen komt basisinformatie geven over permacultuur. Permacultuur is een ontwerpmethode, gebaseerd op ethiek, ecologie en andere wetenschappen, voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Complexe ecosystemen in de natuur en oude/traditionele tuinbouw dienen hierbij als voorbeeld.

Yaël Konings van Plant B Studio komt een real life tuin ontwerp presenteren om een praktisch beeld te geven van hoe je dit in je (moes)tuin kunt toepassen.

Wil jij ook nieuwe materie leren om bijvoorbeeld je eigen voedsel te kunnen verbouwen, kom dan vooral op 26 november!

Vergelijkbare berichten