Prijsvraag voor naam nieuwe buurttuin in MSP, Heerlen

Concept ontwerp Tuin Doppelsteijnstraat + benaming
Concept ontwerp Tuin Doppelsteijnstraat + benaming

Bewoners uit de wijk MSP in Heerlen hebben samen met gelijkgestemden plannen en voorbereidingen gemaakt om de wijk mooier te maken. Op een braakliggend terrein aan de Dobbelsteijnstraat willen zij samen met de buurtbewoners een buurttuin aanleggen. Zij hebben toestemming gekregen van Woonpunt, die eigenaar is van het perceel, om het voor 3 jaar te gebruiken. Gemeente Heerlen is blij met dit initiatief en samen met Woonpunt faciliteren ze de aanleg van de buurttuin. Er wordt nog gezocht naar een leuke geschikte naam voor de buurttuin aan de Dobbelsteijnstraat. Hiervoor is een prijsvraag uitgeroepen.

De initiatiefnemers hebben een opleiding permacultuur gedaan en willen met deze tuin praktijkervaring opdoen. De werkgroep permacultuur wil hier een buurttuin op permacultuur basis aanleggen en hebben daarvoor een ontwerp gemaakt. Afgelopen winter heeft de werkgroep permacultuur een cursus moestuinieren verzorgd. De werkgroep staat te popelen om ook voor deelnemers van de buurttuin aan de Dobbelsteijnstraat een cursus moestuinieren te verzorgen.

De prijs voor de inzender van de meest geschikte leuke naam voor de buurttuin is een iPod shuffle ter waarde van € 51,00. Suggesties kunnen opgestuurd worden naar: secretariaat TTP, p.a. Tilburgstraat 21, 6415 BG Heerlen email: info(at)parksjtad.transitiontowns.nl

Zodra gestart kan worden met het aanleggen van de buurttuin, zijn buurtbewoners en andere belangstellenden van harte welkom om een handje mee te helpen.

Vorig jaar had de werkgroep een tijdelijke zelfpluktuin aan de Burgermeester Savelberglaan in Kerkrade ingericht. Het terrein aan de Dobbelsteijnstraat in Heerlen is het tweede grote project van de werkgroep.

Permacultuur is samenwerken met de natuur. Voor de buurttuin wordt op een ecologische wijze getuinierd en tegelijkertijd kan kan het een plezierige manier zijn om contact te leggen met je buurtbewoners. We gaan er een gezellige boel van maken.

Meer informatie: Leo de Groot tel.: 045 5725409 of 06 47311049
info(at)parksjtad.transitiontowns.nl

Vergelijkbare berichten