|

Repair Café Parkstad en de ANWB Fietsverlichtingsactie

Parkstad – De afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom komt Repair Café Parkstad samen met de ANWB in actie om te zorgen dat fietsers met goede fietsverlichting op pad gaan.
Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.
Wanneer ben je goed zichtbaar?

Verlichting

  • Een fiets heeft wit of geel licht aan de voorkant en rood licht aan de achterkant.
  • De lampen zitten vast aan de fiets. Losse lampjes mogen alleen op het bovenlichaam aan kleding of een tas vastzitten. Dus niet op het hoofd, armen of benen.
  • Lampen zijn goed zichtbaar, de voorlamp schijnt recht voor je op de grond.
  • Is dat niet in orde? Dan is de boete €55,-

Reflectoren

  • Achterop de fiets zit een rode reflector onder het zadel of aan het spatbord.
  • De pedalen hebben aan de voor- en achterkant gele reflectoren.
  • De banden of velgen hebben een witte of gele reflecterende band.
  • Is dat niet in orde? Dan is de boete €35,-

Repair Café Parkstad en de ANWB Fietsverlichtingsactie
In oktober doet Repair Café Parkstad weer mee met de ANWB Fietsverlichtingsactie. Op 27 oktober bent u tijdens de reguliere openingstijden van harte welkom om de verlichting van uw fiets te laten controleren en indien nodig te laten repareren.

Tijdens de reguliere openingstijden van het Repair Café zal er extra aandacht uitgaan naar de fietsverlichting. Om mensen goed te kunnen helpen, hebben de vrijwilligers een speciale toolkit ontvangen met benodigdheden om de verlichting weer helemaal in orde te maken voor de donkere dagen die nog komen. Ook worden andere veiligheidsaspecten, zoals de remmen of het zadel, door de vrijwilligers gecontroleerd, zodat u ervan verzekerd bent dat de fiets helemaal in orde is.

Het Repair Café Parkstad is natuurlijk ook open voor ‘normale’ reparaties aan andere defecte apparaten. Zoals u van hen gewend bent, is de service gratis. Het enige dat Repair Café Parkstad vraagt, is een vrijwillige donatie.

Graag wil de organisatie aan iedereen vragen om bij hen langs te komen om de fietsverlichting te laten controleren. Het Repair Café is in de ontmoetingsruimte van SamSam om de hoek van Mijnzetellaan 6 Zeswegen Heerlen. Het is zaterdag, 27 oktober, open vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. De laatste inschrijvingen zijn om 12.45 uur, zodat de vrijwilligers de tijd krijgen om een reparatie uit te voeren en af te maken.

Vergelijkbare berichten