Repair Café Parkstad met info stand LETSVoorElkaar en gratis workshop

Zaterdag 18 April is er van 10.00 tot 13.00 uur Repair Café in Dienstencentrum Op de Boor, Wilhelminastraat 19 in Bocholtz.

Repareren
Start de computer niet meer op of loopt uw naaimachine vast? Blijft het koffiezetapparaat lekken of zit er een gat in uw broek? Gun uw kapotte spullen een tweede leven! Gooi niet meteen alles weg!
Het Repair Café is er om samen met u te proberen die kapotte spullen weer aan de gang te krijgen, te repareren.

Tegenwoordig leven wij in een weggooimaatschappij. Repareren, daar is geen tijd meer voor, het zit niet meer in ons bloed! Het Repair Café probeert daar verandering in te brengen en bij te dragen aan een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

De vrijwilligers van het Repair Café laten u zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk!
Er is gereedschap en materiaal (geen onderdelen) aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. U blijft erbij als uw spullen aan een inspectie worden onderworpen, zo valt er ook altijd iets te leren. Wie niets heeft om te repareren kan gewoon een kijkje komen nemen, de koffie en de thee staan klaar.

Er is gratis entree, een vrije gave is welkom!

Gratis Workshop
Van 10.30 tot 13.00 uur kunt u tijdens het Repair Café kennismaken met haken want haken is hot!
Els Schenk laat zien hoe haken en duurzaamheid samen gaan, hoe kleding die te eng is weer passend gemaakt kan worden, dat saaie T-shirt opeens weer een leuke frisse uitstraling krijgt of hoe u een simpele jute tas kunt opfleuren. U zult verbaasd zijn! De workshop is gratis, materiaal is te koop tegen inkoopsprijs. Aanmelden kan via 06 535 621 68 of email maar is niet nodig, ervaring ook niet.


Infostand Ruilkring LETSVoorElkaar tijdens Repaircafé.

logo-LetsVE_kleinTegenwoordig zijn andere vormen van ruilmiddelen, diensten voor diensten etc. zeer actueel. Een groep die zich daarmee bezig houdt is de Ruilkring LETSVoorElkaar.

Wat is de LETSgedachte?
De geldgerichtheid van het hedendaagse leven gaat ten koste van het sociale aspect. Door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten kunnen we het leven een stuk gemakkelijker en prettiger maken. Op internet is een platform letsvoorelkaar.nl in gebruik genomen. Dit platform biedt deelnemers de gelegenheid diensten aan te bieden en tegelijkertijd gebruik te maken van de kwaliteiten van een ander. Bij het ruilen komt geen geld kijken, LETSVoorElkaar werkt met een eigen ruilmiddel.

Is uw belangstelling gewekt? Kom dan naar de LETS infostand tijdens ons Repair Café, een vrijwilliger zal u graag een en ander uitleggen.


Wordt vrijwilliger bij het Repair Café
Bent u iemand die handig is in bijvoorbeeld het repareren van elektronica of elektrische apparatuur en wilt u dat graag doen voor een ander? Loop dan eens naar binnen tijdens het Repair Café en maak kennis met onze vrijwilligers en de gezellige sfeer.

Contact opnemen kan via 06 535 621 68 of email.


Wanneer is er weer Repair Café?

  • Zaterdag 30 mei van 14 tot 17 uur, Heerlen The Break Schandelermolenweg 24
  • Zaterdag 27 juni van 10 tot 13 uur, Bocholtz Op de Boor Wilhelminastraat 19

Vergelijkbare berichten