RepairCafé GeredGoed viert 1 jarig bestaan

Op zaterdag 26 november wordt in de grote zaal van het Luciushof, Putgraag 3 Heerlen vanaf 13.00 uur het 1 jarig bestaan van het reparatie café gevierd.Na een succesvol jaar wordt er een speciale dag georganiseerd. Het feestje willen zij niet alleen met ballonnen, koffie en vlaai vieren, maar heel toepasselijk met 2 andere duurzame initiatieven uit Parkstad. Het Consuminderhuis in Landgraaf en de Humanitas Ruilwinkel in Kerkrade worden hierbij betrokken. Over het Consuminderhuis en consuminderen komt Annemiek van Deursen een presentatie geven. Bernadet Koeleman komt uitleg geven over de Ruilwinkel en het goederen- en dienstenruilsysteem dat zij hanteren. Uiteraard kan er die middag ook gewoon gerepareerd worden. Afgelopen jaar is behalve het Luciushof in Heerlen, ook woningbouwvereniging Weller in Brunssum en het Harry Meershuis in Hoensbroek gastgever voor het RepairCafé geweest.

RepairCafé bij Weller in Brunssum

Op verschillende plaatsen van het land zijn ondertussen initiatieven voor reparatie café’s aan het ontstaan. Dank zij de Transition Town groepen en Martine Postma van www.repaircafe.nl neemt dit duurzame initiatief een grote vlucht. In Tilburg wordt er Reparaties verricht op een vaste locatie samen met een kantoor van Transition Town Tilburg in een leegstaand pand in het centrum van de stad. Voor het houden van een RepairCafé zoeken zij nog een geschikte locatie.

Een goederen- en diensten ruilsysteem is nog steeds een droom voor Transition Town Parksjtad en GeredGoed. De Ruilwinkel in Kerkrade is gebaseerd op het goederen- en dienstenruilsysteem. Echter Transition Town Parksjtad zoekt daar nog kartrekkers voor.
Meer informatie klik op: “Lokale economie: een aanzet”

Vergelijkbare berichten