Repaircafé op 25 januari 2014 in Bleijerheide

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Zaterdag 25 januari kunt u vanaf 10 uur tot 13.30 uur met uw kapotte spullen terecht in het Repaircafé dat wordt gehouden in Het Patronaat te Bleijerheide.

Waarom een Repaircafé?

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Verandering!

Het Repaircafé brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten en het recyclen van oude komt CO2 vrij.

Andere manier van kijken.

In het Repaircafé leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteitsverandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repaircafé laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen.

Wanneer?
Zaterdag 25 februari

Waar?
Het Patronaat te Bleijerheide Ursulastraat 232 6462TZ Kerkrade

Hoe laat?
Van 10 uur tot 13.30 uur

Gratis entree!

Vergelijkbare berichten