Repaircafé Parkstad Limburg op 25 mei 2013 te gast in Simpelveld

Heerlen, 28 april 2013
Na een wel zeer druk bezocht en succesvol Repair Café in Bocholtz is het nu de beurt aan De Rode Beuk in Simpelveld om haar deuren open te zetten voor de vrijwilligers van Repaircafé Parkstad Limburg. Want wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit, een broodrooster die niet meer werkt, een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

De Rode Beuk
In Grand-café De Rode Beuk wordt welzijnswerk gecombineerd met sociaal ondernemerschap. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers van het ouderenwerk van Impuls, mensen in een re-integratie of leer-werktraject en stagiaires. Het Grand-café is een sociale ontmoetingsplek voor omwonenden en bewoners van Simpelveld.

Doel
Een belangrijk doel van het Grand-café is het stimuleren van vrijwillige inzet en maatschappelijke participatie. Ook biedt Grand-café De Rode Beuk mensen de kans om door te groeien op de arbeidsmarkt. Verder worden als erkend leerwerkbedrijf, leer-werktrajecten en stages mogelijk gemaakt.

Krachten bundelen
Op zaterdag 25 mei 2013 bundelen Grand-café De Rode Beuk en Repaircafé Parkstad Limburg samen hun krachten door een Repair Café te houden en wel van 13.00 – 16.30 uur. Het adres is Kloosterstraat 57, 6369 AB Simpelveld.

Doe met ons mee
Heeft u spulletjes die kapot zijn, gooi ze dan niet weg maar neem ze zaterdag 25 mei aanstaande mee naar De Rode Beuk. Samen met u kijken deskundige vrijwilligers of de spullen nog te repareren zijn. Op de locatie zijn naast materialen ook elektromonteurs, techneuten, timmermensen, fietsenmakers en naaisters aanwezig.

Andere manier van kijken
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Daarnaast bevordert Het Repair Café het (sociale) contact tussen mensen. Ook als u niets te repareren heeft bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen of een kop koffie te komen drinken!

Vergelijkbare berichten