Repaircafé Parkstad Limburg te gast in Bocholtz, verslag

Zaterdag 29 maart,

Dit keer geen pak sneeuw maar een zonnig Bocholtz. Om 9 uur was iedereen present en werden de (werk)tafels opgebouwd. Onze groep bestond uit 8 reparateurs en 2 gastvrouwen. We hadden nog even tijd om te genieten van een kopje koffie en heerlijke broodjes en chocoladecake. Maar al voor 10 uur kwamen er mensen met kapotte spullen binnenlopen of rijden. De laatste was een mevrouw met rollator waar de remmen even afgesteld moesten worden. Er stond zelfs een rijtje wachtenden voor de ontvangsttafel. Doch iedereen had geduld en wachtte rustig op zijn beurt.

Ook in Bocholtz vond men het een goed initiatief, sommige wachtenden boden zelfs hulp aan bij de naaister. De mensen hadden over het Repaircafé gelezen in de plaatselijke huis aan huis bladen die in de hele regio verspreid worden. Een man dacht dat het wel leuk zou zijn om een filmopname te laten maken door een regionale TV zender voor nog meer reclame!

Wat zagen we allemaal de revue passeren: Naaimachine, telefoon, 2x platenspeler, radio, koffiezetmachine, boiler, dockstation, hogedrukreiniger, strijkijzer, blender, sapcentrifuge, I-pad en kleding. Helaas kon niet alles gerepareerd worden, moest er soms een onderdeel gekocht worden of kreeg men advies over het gebruik van een apparaat of iets in de zon te laten drogen!
Ondertussen werden we regelmatig voorzien van een kopje koffie of thee door de vrijwilligers van het Dienstencentrum in Bocholtz. Er kwam een jonge vrouw, Bonnie, met man en kind op bezoek uit Heerlen. Zij gaat in de toekomst de PR verzorgen voor ons Repaircafé. En waren er ook 2 mannelijke vrijwilligers die willen gaan helpen als reparateur. Kortom een zeer geslaagde repairochtend, om 13 uur werd samen opgeruimd en konden wij ook gaan genieten van de lentezon!

Maria Ritterbex, gastvrouw Repaircafé Parkstad Limburg (Heerlen)

Vergelijkbare berichten