|

Repaircafé Parkstad naar Bocholtz en Simpelveld

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten?
Weggooien? Mooi niet!

Zaterdag 25 oktober kunt u vanaf 10 uur tot 13.00 uur met uw kapotte spullen terecht in het Repaircafé dat wordt gehouden in Multifunctioneel Centrum Op de Boor gelegen aan de Wilhelminastraat in Bocholtz.

Wat is een Repaircafé?
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren.
Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en in het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatie- kennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, staan vaak ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.
Het Repair Café brengt daar verandering in! Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij.
In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.
Kom het ook eens proberen, wij zien u graag!

Onze laatste Repaircafébijeenkomst van 2014 is zaterdag 29 november in de Rode Beuk in Simpelveld, ook weer van 10 tot 13.00 uur.

Vergelijkbare berichten