Repaircafé Parkstad te gast bij het Continium te Kerkrade

Zaterdag 29 Juni was er wederom een Repaircafé bij het Continium te Kerkrade. De opkomst van de vrijwilligers was in ieder geval groot. Corrie en Koos Verkade stonden aan de vooravond van hun 46-jarig huwelijk en hadden ter ere daarvan een overheerlijke eigengebakken kruimelkoek meegenomen. Onze naaister Corrie, was de vorige avond van de trap gevallen en flink geblesseerd. Doch een ooghechting, pijnlijke voet en kneuzingen weerhielden haar er niet van om toch te komen. Petje af!

2013-06-29-16.33.04

De middag ging rap van stapel, en er werd in een flink tempo gewerkt. De kruimelkoek en verse broodjes deden wonderen. Verschillende bezoekers van het Continium boden ook reparaties aan. Zoals een spelcomputer, helaas was het een onmogelijk defect! Er was zelfs belangstelling vanuit Aken, een mevrouw kwam met een soort luidspreker en een radiocassette-recorder, beiden konden gemaakt worden. Een radio, video en broodrooster konden niet meer gerepareerd worden. Een hakselaar en föhn gedeeltelijk, en liefst 11 mensen gingen met een gerepareerd goed naar huis! Dit waren een sapcentrifuge, blender, ventilator, monddouche en kledingstukken.

Je merkt dat mensen vaak erg gehecht zijn aan spullen, en er alles voor over hebben om ze weer opgelapt te krijgen. De techneuten moesten zelfs overuren maken. Er was ook een nieuwe vrijwilliger, Loek Beijer, die meteen zijn diensten aanbod als technische man.

Tot slot wil ik iedereen bedanken voor zijn/haar inzet en de gezellige sfeer waarin het goed repareren was.

Groetend, Maria Ritterbex

Vergelijkbare berichten