Rob Hopkins is mede-oprichter van Transition Network en van Transition Town Totnes, en auteur van verschillende boeken, waaronder ‘The Transition Handbook’ en meest recentelijk, ‘From What Is to What If: ontketenen van de verbeeldingskracht om de toekomst te creëren die we willen ‘. Hij is een Ashoka Fellow, heeft gesproken op TED Global en op verschillende TEDx-evenementen, en was te zien in het Franse filmfenomeen ‘Demain’. Hij is gepromoveerd aan de Universiteit van Plymouth en is directeur van de Totnes Community Development Society en van New Lion Brewery. Hij host ook de podcast ‘From What If to What Next’. Zijn website is robhopkins.net.

Langere biografie

Rob Hopkins is medeoprichter van Transition Town Totnes en Transition Network, en de auteur van The Transition Handbook, The Transition Companion, The Power of Just Doing Stuff, 21 Stories of Transition en meest recent, From What Is to What If: unleashing the power van verbeeldingskracht om de toekomst te creëren die we willen. Hij presenteert de podcastserie ‘From What If to What Next’ die luisteraars uitnodigt om hun ‘wat als’-vragen in te sturen en vervolgens onderzoekt hoe ze deze kunnen realiseren. In 2012 werd hij verkozen tot een van de 100 beste milieuactivisten van de Independent en stond hij op Nesta and the Observer’s lijst van de 50 New Radicals van Groot-Brittannië. Hopkins is ook verschenen op BBC Radio 4’s Four Thought en A Good Read, in het Franse filmfenomeen Demain en het vervolg Apres Demain, en heeft gesproken op TEDGlobal en drie TEDx-evenementen.

Hopkins, een Ashoka Fellow, heeft ook een doctoraat van de Universiteit van Plymouth en twee eredoctoraten ontvangen van de University of the West of England en de University of Namur. In 2020 was hij lid van de Cambridge Sustainability Commission on Scaling Sustainable Behavior Change. Hij is een fervent tuinier, een oprichter van New Lion Brewery in Totnes, en een directeur van Totnes Community Development Society, de groep achter Atmos Totnes, een ambitieus, door de gemeenschap geleid ontwikkelingsproject. Hij blogt op transtionnetwork.org en robhopkins.net en tweets op @robintransition.

bron: robhopkins.net

 

Rob Hopkins’ Transition Handbook
Engels gesproken

Rob Hopkins: Transition to a world without oil
Engels gesproken

Rob Hopkins Local Resilience
Engels geproken

Interview met Rob Hopkins
Engels gesproken

Lezing van Rob Hopkins
Engels gesproken