Ruil- en weggeeftafel bij Repair Café Parkstad in The Break

Zaterdag 30 mei 2015 is er van 14 tot 17 uur Repair Café in Activiteitencentrum The Break aan de Schandelermolenweg 24 in Heerlen.

Het Repair Café is er om samen met u te proberen die kapotte spullen weer aan de gang te krijgen, te repareren. Er is gereedschap en materiaal (geen onderdelen) aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.
De vrijwilligers van het Repair Café proberen zo bij te dragen aan een beter milieu en een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving. Maar bovenal willen de vrijwilligers van het Repair Café laten zien dat samen repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.
Zo valt er ook altijd iets te leren. Wie niets heeft om te repareren kan gewoon een kijkje komen nemen, de koffie en de thee staan klaar.

Ruil- en weggeeftafel
Hebt u spullen, die in goede staat verkeren, over en doet u er niks meer mee? Bij het Repair Café staat een ruil- en weggeeftafel, de naam spreekt voor zich.
Spullen die over blijven kunnen wij niet opslaan en moeten daarom na afloop om 17.00 uur weer afgehaald worden.

Workshop duurzaam haken
Van 14.30 tot 16.30 uur laat Els Schenk zien hoe haken en duurzaamheid samen gaan, hoe kleding die te eng is weer passend gemaakt kan worden, en dat saaie T-shirt opeens weer een leuke frisse uitstraling krijgt. U zult verbaasd zijn!
Materiaal is aanwezig en verkrijgbaar tegen inkoopsprijs, de workshop is gratis, maar een vrije gave is zeer welkom.

Infostand Ruilkring “LETSVoorElkaar” tijdens Repair Café
Zeer actueel zijn tegenwoordig andere vormen van ruilmiddelen, zoals diensten voor diensten etc. De ruilkring “LETSVoorElkaar” is einde vorig jaar opgericht. Voor meer informatie zie letsvoorelkaar.nl, of kom naar de LETS infostand tijdens het Repair Café.

Wij zijn op zoek naar u!
Bent u iemand die handig is in bijvoorbeeld het repareren van elektronica of elektrische apparatuur? Loop dan eens naar binnen tijdens het Repair Café, u ziet dan onze vrijwilligers in actie. Of neem contact met ons op, tel. 06-53562168 of via de mail.

Er is gratis entree, een vrije gave is welkom!
Tot ziens in The Break in Heerlen!


Wanneer is er weer Repair Café?
Zaterdag 27 juni van 10 tot 13 uur Dienstencentrum Op de Boor Bocholtz.

Zie ook: repaircafeparkstad.nl

Vergelijkbare berichten