|

Stadswerkplaats Heerlen in de Inkijk

De Inkijk is het digitale maandblad van Heerlen Mondiaal. Hierin staan de activiteiten van de aangesloten groepen. Sinds kort is er een rubriek “Even voorstellen”. In november staat een stuk over de Stadswerkplaats in de Inkijk.

De Stadswerkplaats Heerlen
Stadswerkplaats Heerlen is de professionele houtwerkplaats in Heerlen toegankelijk voor IEDEREEN! Dat betekent dat je hier nieuwe wegen kunt inslaan en de creatieve kant van jezelf kunt ontdekken. De Stadswerkplaats is een community van creatieve makers.

Is de creativiteit er wel maar het maken nog wat ondergeschikt dan leren wij je de kneepjes van het vak! Er is altijd deskundige begeleiding aanwezig en we denken graag mee met jouw projecten.

Ben je geen beginneling in de ambachtelijke richting en begint jouw hobby uit de hand te lopen of ben je al (semi) professioneel op kleine schaal bezig maar mist er een goed geoutilleerde werkplaats: dan is de Wirkes van Stadswerkplaats Heerlen iets voor jou. Hier kun je structureel op wekelijkse basis de werkplaats huren. Er kunnen max. 4 Wirkes deelnemers per dag aan de slag.

Momenteel draaien we meerdere basis cursussen houtbewerking naast elkaar dit door het groot aantal aanmeldingen. Het aandeel vrouwelijke deelnemers in de Stadswerkplaats is groot en zij timmeren stevig aan de weg.

Ondanks dit gegeven zijn er plannen om een basiscursus houtbewerken alleen voor vrouwen te organiseren omdat het houtambacht toch vaak als een mannenwereld wordt gezien. Dit is dan een veilige opstap naar het houtambacht.

De Stadswerkplaats is ook steeds op zoek naar aansluiting op scholen of lokale buurtgerichte projecten.
Wij zijn ook op zoek naar vakbekwame (houtambacht) vrijwilligers voor de begeleiding en het geven van cursussen (dit tegen vergoeding).

Wil je meer weten dan kijk op:
www.stadswerkplaatsheerlen.nl

De Stadswerkplaats is een van de werkgroepen van Parkstad in Transitie (PIT) en is via PIT vertegenwoordigd in HeerlenMondiaal.
Mocht u ook De Inkijk willen ontvangen in uw mail box stuur dan een mail aan: .

Vergelijkbare berichten