Transition Town Parksjtad wordt Parksjtad in Transitie

Wat-is-transitieNieuwe naam voor Transition Town Parksjtad

Transition Town Nederland heeft zijn naam veranderd in Transitie Nederland. Ook een aantal Nederlandse TT-initiatieven hebben afgezien van de Engelse naam.

Op de laatste bestuursvergadering is gesproken over een naamsverandering wegens de niet Nederlandse toon van Transition Town Parksjtad. Er is een poll uitgezet onder de kerngroep leden en deze  is verrassend op een gelijkspel uitgekomen. Op zaterdag 13 februari zijn een aantal leden van het bestuur samengekomen voor de kascontrole. De aanwezigen waren: Remco, Leo, Luc en Kevin. We hebben gezien het gelijkspel de knoop doorgehakt. De Nieuwe voernaam van Transition Town Parksjtad is: Parksjtad in Transitie
De keuze is gevallen op deze naam, omdat ondanks toch langer te zijn, het een beweging aan geeft. Parksjtad in transitie geeft aan dat er nu verandering plaatsvind en is actief. De naam als Stichting bij de Kamer van Koophandel zal vooralsnog gewoon Transition Town Parksjtad blijven. Ook zal het nog even duren voor de website is aangepast. Behalve een nieuwe naam wordt er ook gewerkt aan een nieuw uiterlijk voor de website. Hier zijn Helmut en Kevin druk mee bezig. We zullen vanaf heden de naam Parksjtad in Transitie gebruiken, wanneer we het hebben over de stichting.

Parksjtad_in_Transitie_logo_slogan

Kevin Los heeft het initiatief genomen voor een nieuwe werkgroep met de volgende oproep op verschillende Facebook groepen te posten:

Hey iedereen!
Wie wil er mee helpen namens Parksjtad in Transitie (Transitiontown Parksjtad) en de Permacultuur werkgroep, om op een aantal locaties waar dak- en thuislozen en voormalig dak- en thuislozen verblijven een makkelijke moestuin te leggen?
Dit zodat zij bij de basis leren gezond en duurzaam om te gaan met hun voedsel en dit te zien groeien.
Stuur me een PB!

Daar hebben een aantal mensen op gereageerd en is er een levendige chat-conversatie ontstaan. Ondertussen is er daardoor een nieuwe Facebook groep gemaakt: Werkgroep Moestuinen (Parksjtad in Transitie)

WerkgroepMoestuinen

Vergelijkbare berichten