|

Transition Towns bij de klimaatparade in Amsterdam

Klimaatparade_Logo 500x412Op zondag 29 november wordt in Amsterdam de Klimaatparade (http://klimaatparade.nl) gehouden, een bonte optocht die Nederland (en onze regering in het bijzonder) wil laten zien dat wij klaar zijn voor een duurzame toekomst, zonder fossiele energie en met echte oplossingen zoals duurzame energie en landbouw. Natuurlijk willen we hier als Transition Towns bij zijn! En natuurlijk willen we herkenbaar als Transition Towns meelopen.

Hoe we dat willen doen? We denken dat een van de kenmerkende rollen van TT is dat wij verbinding zoeken, relaties bouwen, samen willen werken met ieder initiatief dat bijdraagt aan een duurzamere wereld. En dat willen we visualiseren. We zorgen voor een superlang touw en iedereen die meedoet krijgt een knooppunt in handen. Het aankomende en uitgaande touw naar iemand anders loopt kriskras door de groep. Met andere woorden: een groot kluwen touw (of onderlinge relaties).

Daarna krijgt (of maakt) iedereen een papier op de borst met zijn rol:
– ik produceer energie
– ik kweek groenten
– ik repareer kapotte spullen
– ik draag mijn kennis over
– ik help mijn buurvrouw met boodschappen doen
– ik maak zelf kleding
– ik help bij het oogsten
– enz enz …….vul maar aan

Hoort er bij jouw rol herkenbare kleding of attributen, neem die dan mee, en maak jezelf herkenbaar.

Op dat grote net van touw zouden we nog graag een grote opblaasbare wereldbol willen meedragen. We hebben die zelf niet, dus als iemand er een beschikbaar heeft voor de parade horen we dat graag.

We roepen iedereen die zich verbonden voelt met de Transition Towns op om op 29 november naar het Museumplein in Amsterdam te komen en rond 11.30 uur te verzamelen aan de zuid-west kant van het plein (aan de kant van het Concertgebouw) bij het hellende grasveld (waaronder een AH winkel ligt).

Vergelijkbare berichten