| |

Tuintjeswandeling MSP Heerlen 11 juni

Zaterdag 11 juni van 11 tot 16 uur

Kom kennis maken met de vier tuintjes in MSP:

  • De Moestuin aan de Limburgiastraat
  • SLBH de Gulle Grond aan de Govert Flinckstraat
  • De Heldevier, achter Zorgcentrum De Regenboog
  • De Dobbeltuin in de Dobbelsteijnstraat

Maak op ZATERDAG 11 JUNI met vrienden, familie, kennissen of gewoon in je uppie een toer langs de vier tuintjes die onze wijk rijk is. Verwen je zintuigen met gewoon een kopje koffie, of thee, of proef van een exotische groentesoep. Voor elke smaak wat wils. En wie weet, ontdek je wel dat je óók groene vingers hebt.

Niet iedereen weet dat in de wijk MSP in Heerlen maar liefs vier soorten (volks)tuintjes rijk is. Schijnbaar zijn er toch veel mensen met groene vingers te vinden in Meezenbroek, Schaesbergerveld en Palemig. Om inwoners van MSP en andere belangstellenden kennis te laten maken met deze leuke en gezonde hobby, is er een wandeling uitgezet.

We starten op 11 juni met de Moestuin in de Limburgiastraat. Deelnemers krijgen hier een kopje koffie of thee met wat lekkers. Bijzonder aan de Moestuin is de eenvoudige opzet. Iedereen die wil beginnen met een tuintje kan hier aan de slag. Je krijgt alle hulp op een afgebakend stuk grond.

Via de Mesdagstraat gaat de wandeling dan naar de Govert Flinckstraat waar zich Stadslandbouw bevindt. Het terrein is geheel opnieuw ingericht naar een verhuizing een paar honderd meters verderop. Het moest namelijk plaats maken voor een waterbekken.

De volgende tuin ligt in de buurt. Via het wandelpad langs de vijver en voetpad Sneppe Beemden gaan we naar tuinencomplex De Heldevier. Een groot terrein vol met allerlei soorten groentes, van Hollandse boerenkool tot meer exotische soorten. Laat je verrassen en proef van een heerlijke soep van eigen bodem.

Tenslotte gaan we naar de Dobbelsteijnstraat. Hier licht een bijzonder plekje, haast idyllisch, verscholen tussen baksteenmuren. Wat je hier te zien maar ook te horen krijgt is een boodschap; hoe gaan we om met onze aarde!

Met dank aan Stichting Buurtbeheer MSP

Gratis toegang!

Vergelijkbare berichten