Verslag landelijke ontmoeting van actieve TT-ers

Het bruist van de initiatieven!

In het weekend van 30 september, 1 en 2 oktober kon je in Deventer 3 dagen lang allerlei mensen ontmoeten die iets hebben met Transition Towns. In de voormalige synagoge middenin de stad werd de eerste nationale TT conferentie gehouden met een indrukwekkend programma.

O.a. Jan Terlouw, Fransje de Waard (Tuinen van Overvloed), Jan Juffermans van de Kleine Aarde, Peter Polder van Piek Olie Nederland en de oprichter van Transition Towns – Rob Hopkins – gaven lezingen. Er waren workshops waarin je bijvoorbeeld leerde hoe je een oventje uit een oud blik maakt, hoe je met het publiek kunt praten over piekolie of hoe je contact krijgt met de gemeente. We luisterden naar de mogelijkheden van een nieuw betaalmiddel (De Bataaf), wilde groenten en kruiden verzamelen, het samenstellen van oerbacteriën en nog veel meer.

Op zaterdag waren aan verschillende stands boeken, biologische groenten, ‘oerbacteriën’ en allerlei andere handige spullen te koop.

Het was interessant om erheen te gaan. De organisatie van actieve TT-ers uit verschillende plaatsen en TTDeventer hadden geweldig goed haar best gedaan. Er was zelfs gezorgd voor slaapgelegenheid bij TT-ers in de stad en op een steenworp afstand kon je kamperen. Maar wat nog het fijnste was, was om te zien dat de idee om een andere invulling te geven aan onze samenleving echt leeft, dat het werkt en dat mensen bruisen van de initiatieven en positieve daadkracht. Transition Town Parksjtad was vertegenwoordigd met drie deelnemers uit Heerlen (Leo de Groot, Helmut Steeman en Jeanette Wolters). Uit onze provincie waren ook nog drie mensen van TT Roermond naar Deventer gekomen. Volgend jaar wordt de landelijke bijeenkomst in Tilburg gehouden.

Harrie Smits, Jeanette Wolters, Leo de Groot en Floris Mokveld uit LimburgVergelijkbare berichten