Verslag Repaircafé Parkstad Limburg 23 februari 2013 in Op de Boor te Bocholtz

Vandaag zijn alle reparateurs vanuit Heerlen en omstreken naar Bocholtz gekomen. Het dienstencentrum “Op de Boor”, waar we te gast zijn wordt beheerd door Impuls (welzijnswerk voor ouderen) en dat is weer een onderdeel van Alcander.
Het is voor de eerste keer dat een Repaircafé Parkstad Limburg in Bocholtz wordt gehouden en we zijn reuze benieuwd naar de opkomst. Vanochtend lag er al een flink pak sneeuw en het blijft maar sneeuwen!

23-02-2013 (2)-2

Maar lang laten de eerste klanten niet op zich wachten. Het zijn weer vooral de elektrotechnische reparateurs die aan de lopende band werk hebben. Twee staande lampen, cirkelzaag, kruimeldief, blender, föhn, boormachine, koffiezetapparaat, koptelefoon, audiorack en laptop. Verder was er nog een mijnheer met een fiets en een klok en een mevrouw met een push-bin (grote prullenbak). Met man en macht werd er in alle mogelijke posities gewerkt om een en ander weer in orde te krijgen. De naaisters hadden ook voldoende aanbod. Veel ritsen in jassen die, soms met een tangetje, weer gemaakt konden worden, broeken met gaatjes en zelfs onze vaste klant uit Heerlen met alweer een lakenzak. Jacques kwam nog even binnen lopen en ontfermde zich over een kapotte filmcassette en zelfs de man van Gonnie ging aan de slag met de klok en kroop bijna in de prullenbak!

P1000658-2

Er waren ook mensen die een kijkje kwamen nemen, nieuwsgierig geworden door de artikelen in de krant en weekbladen. Veel complimenten gekregen over het goede doel en initiatief!!

Het volgende Repaircafé Parkstad Limburg is op paaszaterdag 30 Maart in het Consuminderhuis te Landgraaf.

Vergelijkbare berichten