Verslag Repaircafé 25 mei 2013 in de Rode Beuk in Simpelveld

Vandaag eerste keer Repaircafé in Simpelveld in de Rode Beuk, een zeer mooie locatie van Alcander. Van de catering van de Rode Beuk krijgen we een lekkere kop soep aangeboden en Henriëtte heeft net zoals in het Continium weer gezorgd voor broodjes met beleg.

Er is een delegatie aanwezig van Oirsbeek, vier mensen die komen kijken hoe ons Repaircafé werkt omdat zij ook een Repaircafé willen opstarten in Oirsbeek. Iets wat wij natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen.

Om kwart voor een staat de eerste klant al voor de deur en dat gaat zo de hele middag door. Niet alleen voor reparaties komen de mensen maar ook uit nieuwsgierigheid en om gewoon een praatje te maken. En dit is natuurlijk waar het Repaircafé ook voor bedoeld is, niet alleen voor reparaties maar ook voor sociale contacten.

Wat er allemaal wordt aangeboden: veel elektrische apparaten, boormachines, stofzuigers, strijkijzers, staande lamp etc.. 3 fietsen worden onder handen genomen door Hub en Herman, voor de houtbewerkers is er ook werk: Koos krijgt een bouwpakket in handen en zet een tafeltje in elkaar en Remco mag met de houtlijm een verbinding plakken van een kindertafeltje. Computers en harde schijf, videorecorder en voor de naaisters Corrie en Fiet waren er ook genoeg klussen: gaten in broeken, een rits in een rugzak, T-shirt korter maken. Kortom, iedereen had genoeg werk en de middag vloog om.

Er zijn 35 reparaties aangeboden waarvan er 21 gerepareerd, 7 niet gerepareerd en 7 met een advies geholpen konden worden.

Verslag gemaakt door Gonnie Vroomen.

Vergelijkbare berichten