Verslag Repaircafé 28 september 2013, Luciushof, Heerlen

Na een lange zomervakantie verzamelen zich de vrijwilligers van het Repaircafé Parkstad Limburg op 28 september om 12 uur in de Luciushof.

ActieFoto01

De Luciushof is na een tijd dicht te zijn geweest, wegens een grootse verbouwing, weer open en we worden vriendelijk ontvangen door de beheerder. De eerste klant is er ook al maar hem wordt duidelijk gemaakt dat er pas om 13 uur gestart wordt met repareren. De reparateurs zetten hun spullen klaar en na een kopje koffie met vlaai komen de eerste bezoekers binnen.

De twee gastvrouwen Maria en Gonnie ontvangen de bezoekers en registreren wat er binnenkomt en het mankement van het meegebrachte, en dat is van alles:
Han maakt een computer die niet meer wil opstarten gebruiksklaar en een fiets waarvan de ketting moet worden ingekort wordt succesvol gerepareerd.

Windows_XP_Herinstallatie1

Onze naaister Fiet moet het vandaag alleen doen en heeft dan ook haar handen vol. Ze repareert o.a. 2 tassen waar de hengsels van los zijn en een broek waar een grote scheur in zit is weer als nieuw.

Bekleding_Reparatie1

Loek krijgt een oude 3de hands elektrische grasmachine aangeboden waar het snoer van kapot is. Gelukkig hebben de mensen zelf al een snoer mee gebracht zodat ze na een tijdje tevreden naar huis gaan met een grasmachine die het weer doet.

Zieke_Grasmaaier1

Arthur, Mathieu en onze nieuwe vrijwilliger Ces hebben ook weer genoeg te doen. Zij nemen een stofzuiger, strijkijzer een blender een minidisk e.d. onder handen en Ger ontfermt zich over een kapotte telefoon. Henriëtte zorgt ondertussen dat iedereen voorzien wordt van koffie.

Naaimachine_Romantiek1

Verrassend is het bezoek van Pierre en Mia Leenen van Repaircafé Oirsbeek. Zij komen onze vrijwilligers, die mee hebben geholpen bij hun eerste Repaircafé, bedanken voor hun bijdrage met 2 heerlijke cakes. In het bijzonder Remco heeft bij gedragen aan het succesvol verlopen van hun eerste reparatiedag.

Ondanks dat het een gezellige middag was viel de totale opkomst van de dag wat tegen met 16 reparatie aanvragen, waarvan er 1 echt kapot was, 8 geslaagd, 4 niet gelukt en 3 met een advies naar huis gingen.

Plaats en data volgende Repaircafé’s:

  • Zaterdag 26 oktober: Wellerij Brunssum van 10 uur tot 13.00 uur
    Adres: Raadhuisstraat 21b 6444AB Brunssum
  • Zaterdag 16 november Continium Kerkrade van 13 tot 16.30 uur

Vergelijkbare berichten