Verslag RepairCafé GeredGoed 29 september 2012

Zaterdag 29 september waren we te gast in de Ruilwinkel van Humanitas in Kerkrade, in de wijk Spekholzerheide. Doordat we in een winkel bezig waren, weliswaar in een bijruimte alsook in het magazijn waar onze inmiddels beroemde fietsenstandaard werd opgebouwd, was het een levendige drukte omdat een winkel altijd mensen aantrekt.

Mensen kwamen vooral spullen inbrengen voor de winkel, er speelden kinderen in ’t rond met het vele tentoongestelde speelgoed, maar er kwamen uiteraard ook mensen om hun spullen te repareren.

Er waren 18 reparatievragen, waarvan 5 uit het eigen team. Dat gebeurt natuurlijk ook, dat wij zelf niet alles zélf kunnen repareren. Daarvoor hebben we gelukkig onze vaklui om ons heen!

Soms komen de mensen wel van heel ver. Twee mensen helemaal uit Mechelen die een digitale weegschaal kwamen repareren. Oplossing euvel: de uitknop wat langer indrukken om het apparaat operabel te maken. Voor de reparateurs was het leukste aanbod dit keer een racebaan met autootjes. “Hier blijven we de hele middag mee bezig” zeiden de electriciens enthousiast. Maar helaas, het was niet te repareren.

Al met al een geslaagde en gezellige middag met veel toewijding van de reparateurs!

Op naar het volgende RepairCafé GeredGoed dat plaats zal vinden op zaterdag 27 oktober ook weer van 13.00 tot 16.30 uur in het Consuminderhuis in Landgraaf, wijk Heiveld, Wilhelminastraat 25.

Vergelijkbare berichten