Verslag Repaircafé Parkstad Limburg 20 April 2013 in het Continium te Kerkrade

Repaircafé Parkstad Limburg (Heerlen e.o.) was zaterdag 20 april 2013 te gast in het Continium te Kerkrade. Dit ‘museum’ is een Discovery Center en het programma is dit jaar o.a. duurzaamheid. Vandaar dat men ons gevraagd had om een zaterdag te komen repareren. Het Continium trekt ook veel jeugdigen en daarom is er op 18 mei nog een Kids versie van het Repaircafé. Met dank aan onze vrijwilligers die volgende maand 2 x in actie komen.

De middag verliep rustig, buiten was het mooi weer en er waren toevallig nog meer activiteiten in de regio. Desondanks waren er 16 goederen die ter reparatie werden aangeboden. Zoals een combi-oven, staafmixer, broodrooster, kruimeldief, ladyshave en stofzuigers. Van deze elektrische apparaten kon niet alles gerepareerd worden. Verder nog een schrobber en een wasrek die vakkundig gemaakt werden. De naaisters hadden het rustig. Wel was er voor hen weer de vaste klant die ons trouw achterna reist.
Conclusie: van de 16 goederen konden er 5 gemaakt worden, 4 half en 7 jammer genoeg niet. We konden ook zelf een kijkje nemen in het Continium, er waren veel technische snufjes uit het heden en de toekomst te zien. Erg interessant!

Namens de werkgroep Repaircafe Parkstad, Maria Ritterbex.

Vergelijkbare berichten