Verslag Repaircafé Parkstad Limburg 26 januari 2013 in de Luciushof

Het Repaircafé start het nieuwe jaar in de Luciushof met een aantal nieuwe mensen. Petra Timmermans heeft haar taak als coördinator en gastvrouw beëindigd en overgedragen. Remco Wijckmans is de nieuwe coördinator, Janine Muijlkens verzorgt de PR en Maria Ritterbex en Gonnie Vroomen nemen samen de taak van gastvrouw voor hun rekening.

26-01-2013 (4)-2

Nadat alles geïnstalleerd is en klaargezet is er pauze. Bij een kop koffie of thee en iets lekkers kan het repairteam even de tijd nemen om bij elkaar te zitten en elkaar te ontmoeten. De nieuwelingen krijgen de kans zich voor te stellen aan de groep.

Er waren 31 reparatievragen. Wonderlijk wat er allemaal wordt aangeboden, bijvoorbeeld: een oude pan die was gevallen en waarvan het handvat in stukjes werd meegeleverd (kon niet meer gemaakt worden), 2 stofzuigers, waarvan een gerepareerd is maar de andere niet hiervan waren de onderdelen die vervangen moesten worden te duur. Een koffiezetapparaat waar het water niet meer door liep, het bleek achteraf een met koffiedrap verstopt pijpje te zijn. Enkele CD spelers en DVD spelers, soms kon het gemaakt worden en soms ook niet.

26-01-2013 (3)-2

Er kwamen opvallend veel mensen met elektrische apparaten en ook met eigenlijk wel moeilijke vragen. Dit is te zien aan het grote aantal geregistreerde niet gelukte reparaties. Hiervan waren echter ook dingen bij die echt versleten waren of kapot. 2 Senseo apparaten waar veel reparatietijd in werd gestoken konden niet gerepareerd worden vanwege defecte elektronica. Een vaste klant kwam met twee vragen voor de naaisters, mouwstukken zetten op een oude trui en een rits inzetten. De twee dames zijn hier praktisch de hele middag mee bezig geweest. Ik denk dat de klant het wel gezellig vond.

We hebben vandaag een nieuwe vrijwilliger aan ons team kunnen toevoegen nl. Han Speijer. Hij kwam langs om te kijken of hij iets kon beteken voor het Repaircafé. Hij is handig en hij heeft tijd over. Aangezien er weinig reparateurs waren hebben we gevraagd of hij meteen wilde beginnen. En dat kon. Han heeft verder de hele middag mee gerepareerd.
We kregen spontaan een Singer naaimachine aangeboden. Het is een welkome aanvulling voor onze naaisters,die deze dan kunnen gebruiken om klanten op te laten werken en oefenen.

Ank Tissen van Alcander/IMPULS kwam vandaag langs om te zien wat een Repaircafé inhoudt. De mogelijkheid bestaat om van alle locaties van Alcander gebruik te maken voor het houden van een Repaircafé, en dat is natuurlijk fantastisch.

Continium heeft dit jaar een thema en dat is Reparatie en duurzaamheid en zij willen het Repaircafé heel graag een dag hebben. Dat kan natuurlijk!

Het volgende Repaircafé wordt gehouden op 23-02 in het ontmoetingscentrum Op de Boor Wilhelminastraat 19 in Bocholtz.

Vergelijkbare berichten