Verslag Repaircafé Parkstad Limburg 30 maart 2013 in het Consuminderhuis te Landgraaf

We worden gastvrij ontvangen door Annemiek van Deursen, de coördinatrice van het Consuminderhuis, en enkele vrijwilligers met heerlijke soep, koffie, paasbrood en paas-eitjes. Om 13.00 uur is alles gereed voor reparatie. Aangezien het paaszaterdag is wordt er niet zo’n grote drukte verwacht en deze verwachting komt uit.

Aantal aangeboden reparaties zijn 17. Hiervan zijn er 11 geslaagd, 4 waren niet meer te repareren en 2 mensen kregen een zgn. half advies. Van het aantal aangeboden reparaties waren er verschillende van de reparateurs zelf en enkele van de vrijwilligers van het Consuminderhuis.

Arthur heeft de hele middag besteed aan een kapotte “gettoblaster”, verder werden o.a. een ontvochtiger, een motor van een bedbodem, een stoomunit strijkijzer, 2 Senseo apparaten, een compressor en een stofzuiger aangeboden. Er kwam een vraag van een klant over een defecte Spartamet en zij geeft het merk door aan Remco. Bekeken wordt of wij de kennis in huis hebben voor het repareren en dan zou dat eventueel in het Continium kunnen. De twee naaisters hadden genoeg te doen, zo verving Corry een kapotte rits van een kinderjasje en maakte zij een kettinkje waarvan een minuscuul klein schakeltje kapot was, Fiet hield zich vooral bezig met het repareren van kapotte en versleten kleding.

Het Consuminderhuis gaat zelf een keer per maand op de vrijdag een reparatieplek aanbieden voor de vrijwilligers en de mensen die aangesloten bij het Consuminderhuis. Dit is natuurlijk een super initiatief. Behalve reparateurs zijn er ook een heren- en een dameskapper aanwezig. Vandaag was dan ook de laatste keer dat Repaircafé Parkstad Limburg zitting had in het Consuminderhuis.

Vrijwilligers van het Consuminderhuis en vrijwilligers van het Repaircafé, hartelijk bedankt iedereen voor jullie bijdrage!!!

Vergelijkbare berichten