| |

Vredeswandeling langs Vredestekeningen

Vindt plaats: Vredeszondag 24 september 2021.

Start: 14.00 uur, Maankwartier Spoorplein (boven bij de ingang van het station)

Thema van de Vredesweek: ‘Iedereen kan wat voor vrede doen’.

Het Vredesplatform Heerlen organiseert op Vredeszondag 24 september a.s. in het kader van de Vredesweek 2023 een Vredeswandeling of Walk of Peace in het centrum van Heerlen. De wandeling zal langs een aantal etalages voeren waar Vredestekeningen zijn te zien. De wandeling begint om 14.00 uur op het Spoorplein (Maankwartier), boven bij de ingang van het station.

Het Vredesplatform Heerlen heeft aan enkele scholen gevraagd om de leerlingen van basisscholen en laagste klassen van het VMBO een Vredestekening te laten maken. Inmiddels hebben we al meer dan honderd tekeningen ontvangen. Deze tekeningen zullen in de Vredesweek worden opgeplakt in etalages van een aantal winkels en de bibliotheek in Schunck.

Tijdens de Vredeswandeling zullen we de betreffende etalages met Vredestekeningen bezoeken. Hier en daar worden Vredesgedichten en -verhaaltjes voorgedragen. Boekhandel Van der Velden Van Dam zal zelf een toepasselijke invulling geven van de tussenstop.

De wandeling zal zo’n uur en een kwartier duren en eindigt in Café Pelt, Pancratiusplein 48. Daar is gelegenheid om na te praten en voor het delen van indrukken en ervaringen. Er wordt koffie/thee met vla geserveerd. De deelname is gratis.

**********************************************************************************

Meer informatie:

  • Wij willen ons inzetten voor vrede, vrijheid, waarheid en recht zodat alle mensen in liefde kunnen samenleven. Het Vredesplatform vindt het daarbij essentieel om ook kinderen hierover te laten nadenken. Het maken van een Vredestekening is volgens ons een mooie en creatieve uiting van het thema van de Vredesweek ‘Iedereen kan wat voor vrede doen’.
  • Deze (jaarlijkse) Walk of Peace / Vredeswandeling vindt plaats in het kader van de Vredesweek en is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen. De Walk of Peace wordt dit jaar voor de achtste maal door de landelijke Vredesorganisatie PAX georganiseerd. Zie ook de website: walk-of-peace.
  • De volgende scholen hebben inmiddels hun leerlingen laten tekenen of dat inmiddels toegezegd: Basisschool de Schakel in Kaalheide Kerkrade, Beroepscollege Parkstad Limburg Herle-college en Praktijkonderwijs Parkstad Limburg (Praktijkschool). Ook zijn via het Apostolisch Genootschap tekeningen aangeleverd.
  • De Vredestekeningen komen tenminste te hangen in de etalages van: frituur Pammetje in de Honigmannstraat; Woonoutlet Zuid, Geleenstraat 64; Boekhandel Van der Velden Van Dam, Promenade II; Erica Kruiderijen en natuurvoeding in de Geleenstraat; het momenteel leegstaande pand Geleenstraat 40; duurzame kledingwinkel Greyhaus Fair Fashion, Raadhuisstraat 48; speelgoedwinkel De Lappemanj, Raadhuisstraat 68, de bibliotheek in Schunck (Bongerd en Pancratiusplein) en boekhandel De Boekensteun, Akerstraat 5.
  • Hoewel we voornamelijk in het voetgangersgebied van het winkelcentrum van Heerlen zullen lopen, worden de deelnemers geacht om de verkeersregels in acht te nemen. Er zullen enkele mensen van het Vredesplatform / HeerlenMondiaal de wandeling begeleiden. Deelnemers dienen de aanwijzingen van hen op te volgen.
Nazit in café Pelt

Vergelijkbare berichten