|

Week van de Duurzaamheid Parkstad 2019

Dag van de Duurzaamheid vorig jaar op Hoeve Corisberg

Ruim een week lang van 3 oktober tot en met 13 oktober worden allerlei duurzame initiatieven in het voetlicht gezet.

Een initiatiefgroep bestaande uit een samenwerking van Parksjtad in Transitie, Heerlen Mondiaal, Carbon 6, enkele bedrijven en betrokken individuen zijn hiermee aan de slag.

De initiatiefnemers voelen zich betrokken bij duurzaamheid en zijn nieuwsgierig wat er in Heerlen en omgeving gebeurt op dit gebied. Ondernemers krijgen de gelegenheid om hun verhaal te vertellen, over het hoe en waarom duurzaam en wat het hen brengt.

Sinds 2015 vindt op Hoeve Corisberg de Dag van de Duurzaamheid plaats. Dit jaar is dat voor de vijfde keer. Nu worden de activiteiten uitgebreid naar ruim een week.

Het idee is om initiatieven en bedrijven die met duurzaamheid bezig zijn, hun activiteiten te laten toelichten en anderen te inspireren tot duurzamer gedrag.

De Week van de Duurzaamheid start op donderdag 3 oktober met een Franciscus-viering met aansluitend een Café Mondiaal over de duurzaamheidsnota van Heerlen in het zaaltje bij de kerk op het Tempsplein in Heerlen. In de week is er ook een Duurzame fietstocht gepland.  Samen wordt er per fiets op bezoek gegaan bij bedrijven in de regio.

Daarnaast is er een diner met lokaal voedsel in Carbon 6. Tevens komt er een avond waarin duurzame ondernemers hun bedrijf en verhaal presenteren. Carbon 6 zal ook een duurzame beurs organiseren op zaterdag 5 oktober.

De initiatiefgroep staat open voor meer ideeën die in de duurzame week kunnen worden toegevoegd.

De afsluiting vind plaats zondag 13 oktober op Hoeve Corisberg met lezingen, presentaties, stands en activiteiten met speciale aandacht voor kinderen.

Mensen, initiatieven en bedrijven die aan willen sluiten, kunnen contact opnemen via  of telefonisch 06-47311049

Vergelijkbare berichten