Wat doe je met een stoel waarvan een poot los is, een broodrooster die het niet meer doet, een kapotte ritssluiting in een broek, wat te doen als je fiets rammelt of je computer ineens heel traag werkt? Weggooien? Mooi niet!

De werkgroep Repair Café zetelt op de Mijnzetellaan 6 in de ontmoetingsruimte van Sam Sam in Heerlen en is meestal geopend op de laatste zaterdag van de maanden januari t/m november. Vier maal per jaar is het Repair Café actief in Bocholtz Dienstencentrum Op de Boor Wilhelminastraat 19. Kijk voor de recente openingstijden op de website, link onderaan in dit artikel.

Een reparatieochtend begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Doorgaans neemt een klus enige tijd in beslag. Daarom nemen we na 12.30u geen nieuwe klussen meer aan.

Bezoekers kunnen zich melden bij onze gastvrouwen. Zij noteren wat de vraag is en kijken welke reparateur de bezoeker kan helpen. Een aantal medewerkers die een bepaalde deskundigheid in huis hebben, zullen bezoekers begeleiden in het repareren van hun eigen spullen.

Tevens is het Repair Café Parkstad Limburg een ontmoetingsplaats voor mensen die én zelf willen repareren én eventueel hun eigen diensten aanbieden. Misschien kan niet alles ter plekke verholpen worden als er onderdelen ontbreken of gekocht moeten worden. Misschien zijn er ook vragen voor klussen aan huis, omdat je bijv. nu eenmaal niet je kast kan meeslepen waarvan een deur klemt.

Heeft u vragen of wilt u helpen, het email adres is: repaircafeparkstadlimburg(at)gmail.com

Klik hier voor de webpagina.


Ondanks dat Repair Café Parkstad een goed lopend team heeft, valt er wel eens iemand door omstandigheden uit. Daarom verwelkomen wij graag elektro-technici en reparateurs die het team willen versterken, ook een extra gastvrouw is welkom.