Workshop Zorg voor de Aarde, 19 mei 2012 te Boxtel

permacultuur cursus Boxtel 2012 organiseert:

De eetbare tuin

Workshop Zorg voor de Aarde, 19 mei 2012 te Boxtel

Zorg voor de bodem is de basis voor een gezonde, eetbare tuin. Op 19 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur kun je hierover een workshop volgen op de locatie van de Kleine Aarde (Het Klaverblad 13, 5283 TV Boxtel).
De dag begint met theorie over technieken voor bodemverbetering als mulchen, composteren, effectieve micro-organismen en lavameel. Daarna volgt een wilde plantenwandeling waarbij verse ingrediënten worden verzameld voor de lunch. Na een lekker en voedzaam twaalfuurtje wordt de voorgaande theorie in praktijk gebracht. Ook zaaien we de planten die pas na ijsheiligen de grond in kunnen.

De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 12,50 per persoon, inclusief lunch. Graag vooraf aanmelden bij Leo de Groot via ljm.degroot(at)telfort.nl.

Deze zomer: cursus permacultuur

Van 17 augustus tot en met 2 september organiseren we ook een cursus Permacultuur bij de Kleine Aarde. Permacultuur is een ontwerpmethode die is geïnspireerd op natuurlijke systemen, gericht op samenwerking tussen mens en omgeving. Denk aan voedselproductie, wonen, energie, waterzuivering en relaties en veerkracht binnen de samenleving. Meer informatie vind je op Facebook-pagina ‘Cursus Permacultuur 2012’.

Vergelijkbare berichten