Zaterdag 27 juni 2015 Repair Café in Op de Boor, Bocholtz

Zaterdag 27 juni 2015 is er van 10.00 tot 13.00 uur Repair Café in Op de Boor, Wilhelminastraat 21 in Bocholtz.

Repareren
Start de computer niet meer op of loopt uw naaimachine vast? Blijft het koffiezetapparaat lekken of zit er een gat in uw broek? Gun uw kapotte spullen een tweede leven, gooi niet meteen alles weg. Het Repair Café is er om samen met u te proberen die kapotte spullen weer aan de gang te krijgen, te repareren.
Tegenwoordig leven wij in een weggooimaatschappij. Repareren, daar is geen tijd meer voor, het zit niet meer in ons bloed. Het Repair Café probeert daar verandering in te brengen en bij te dragen aan een mentaliteitsverandering die noodzakelijk is om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.
De vrijwilligers van het Repair Café laten u zien dat repareren leuk is en vaak heel gemakkelijk! Er is gereedschap en materiaal (geen onderdelen) aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.
U blijft erbij als uw spullen aan een inspectie worden onderworpen, zo valt er ook altijd iets te leren. Wie niets heeft om te repareren kan gewoon een kijkje komen nemen, de koffie en de thee staan klaar.

Duurzaam haken en breien
Van 10.30 tot 13.00 uur kunt u weer aanschuiven aan de haak- en breitafel. Els Schenk laat zien hoe haken en duurzaamheid samen gaan, hoe kleding die te eng is weer passend gemaakt kan worden en dat saaie T-shirt opeens weer een leuke frisse uitstraling krijgt of hoe u een simpele jute tas kunt opfleuren. U zult verbaasd zijn! Inmiddels is er al een vast groepje enthousiastelingen. Materiaal is te koop tegen inkoopsprijs. Aanmelden kan telefonisch (06-53562168) of via mail maar is niet nodig, ervaring ook niet. De workshop is gratis maar een vrije bijdrage is welkom.

Infostand Ruilkring “LETS Voor Elkaar” tijdens Repair Café
Zeer actueel tegenwoordig zijn andere vormen van ruilmiddelen, diensten voor diensten etc. Een groep die zich daarmee bezig houdt is de ruilkring “LETS Voor Elkaar”. Voor info over de LETS gedachte kijk op de website letsvoorelkaar.nl en kom naar het Repair Café.

Helaas zijn de haakworkshop en de infostand van Lets Voor Elkaar door omstandigheden afgelast.

Eigen Repair Café voor Bocholtz en Simpelveld/Heuvelland?
Er is altijd veel animo voor het Repair Café in Bocholtz. Bent u iemand die handig is in bijvoorbeeld het repareren van elektronica of elektrische apparatuur en wilt u dat graag doen voor een ander? Loop dan eens naar binnen tijdens het Repair Café en maak kennis met onze vrijwilligers en de gezellige sfeer.
Contact opnemen kan ook telefonisch (06-53562168) of via mail.

Wanneer is er weer Repaircafé?

  • Zaterdag 26-09 van 14 tot 17 uur The Break, Schandelermolenweg 24 in Heerlen.
  • Zaterdag 31-10 van 10 tot 13 uur Op de Boor, Wilhelminastraat 19 in Bocholtz.

In de maanden juli en augustus is er geen Repair Café vanwege de zomerperiode.

Er is gratis entree, een vrije gave is welkom!

Meer informatie over het Repair Café staat op onze website repaircafeparkstad.nl.

Vergelijkbare berichten