| | |

Zaterdag 9 oktober 2021 Open Dag Dobbeltuin

Op zaterdag 9 oktober houdt de Dobbeltuin Open Dag van 11.00u tot 16.00u in het kader van de Week van de Duurzaamheid.
De Dobbeltuin bevind zich op de Dobbelsteijnstraat in Heerlen. Iedereen is van harte welkom.

Vorig jaar en in het voorjaar hebben we door omstandigheden geen Open Dag gehad.
Wij zijn echter trots op onze samentuin en willen dat aan iedereen tonen.

Er zullen 3 panelen van de foto-expositie “Beelden uit eigen tuin” van Huub Meijer te zien zijn. Huub zal om 12.00u de tentoonstelling openen. Deze foto-expositie is geïnitieerd door De Stadstuin Heerlen waar de Dobbeltuin ook een rol in speelt. De panelen zijn zo groot als een bouwhek.

Op de Open Dag zal de rocket-oven aan gaan om pizza en andere lekkernijen te maken.
Er worden excursies in de Dobbeltuin gegeven over de eetbare en geneeskrachtige (wilde) planten. Er is een workshop insectenhotel maken om 14.00u waarbij er hotel kamers gemaakt kunnen worden van wijnkistjes. De gevulde wijnkistjes komen in een bewerkte veilingkist voor het insectenhotel op de Dobbeltuin.

Petra Haakma zal met een plattegrond uitleg geven over het nieuwe ontwerp van Stadslandbouw Heerlen tijdens de Open Dag van de Dobbeltuin. Stadslandbouw Heerlen gaat verhuizen naar een terrein vlakbij waar ze nu zitten maar dan dichter bij de bewoners van de wijk. Op het huidige terrein wordt een waterbekken gemaakt om het water van de Caumerbeek meer ruimte te kunnen geven.

Er is een kleine tentoonstelling over ecologisch tuinieren en permacultuur te zien en boeken over permacultuur en voedselbossen te koop.

De ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar heeft de Dobbeltuin stappen vooruit gebracht. Niet alleen zijn er meer vrijwilligers, de tuin krijgt ook meer het karakter van een buurttuin.
De fruitbomen beginnen goed vruchten te dragen en er is meer ecologisch evenwicht waardoor er minder slakken-overlast is geweest dit jaar.

Vergelijkbare berichten