Zelfpluktuin Kerkrade op retour

Begin augustus 2012 kreeg de werkgroep Permacultuur te horen dat op het terrein van de zelfpluktuin per september 2012 gebouwd gaat worden. We zijn nu op zoek naar een nieuw terrein en hebben gesprekken gevoerd met de gemeente Landgraaf en Woonpunt. De resultaten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Als ondertussen iemand een terrein voor ons weet of een goed idee heeft, laat het ons weten via het contactformulier.

Huidige situatie op de zelfpluktuin in Kerkrade.

Het project in Kerkrade heeft ons praktijkervaring opgeleverd en een goede groep vrijwilligers afkomstig van o.a. de vrijwilligerscentrale en de sociale dienst.

De voormalige vijver.

Wie mee wil doen aan een volgend project, wat er zeker gaat komen, kan zich bij ons aanmelden. Ervaring met tuinieren is niet nodig, er is genoeg kennis aanwezig om het over te dragen. Bovendien verzorgt Transition Town Parksjtad binnenkort een cursus moestuinieren.

De vaste planten zijn gemerkt voor tijdelijke opslag.

Bij de Schiffelerhof in Heerlen en op de Wij van Astrid Merkx in Lemiers kun je voorbeelden van permacultuur-tuinen zien. In de buurtmoestuin MSP aan de Limburgiastraat in Heerlen is een klein stukje ingericht als permacultuur-moestuin.

Vergelijkbare berichten